4 Δεκ 2016

Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Κομισιόν για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων στο Ηράκλειο Κρήτης

Βρυξέλλες, 01/12/2016.

Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Ευρωβουλή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, με την οποία ερωτάται η Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ειδικότερα, στην Γραπτή Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «χιλιάδες παιδιά καθημερινά κάνουν μάθημα σε κτίρια στα οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος, σε σχολικές αίθουσες που στην πλειοψηφία τους είναι παμπάλαιες, επικίνδυνες και χτισμένες με παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς».
Στη συνέχεια, ο Νότης Μαριάς τονίζει ότι: «Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει προβεί ακόμα σε εκτενή καταγραφή του συνόλου των κτιριακών προβλημάτων και αναγκών ούτε και στην ολοκλήρωση των προσεισμικών ελέγχων των σχολικών εγκαταστάσεων».
Επιπλέον, αναφέρει πώς «λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, τα κονδύλια για τη Σχολική Στέγη έχουν μειωθεί κατά 65% έως και 75%, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η μελέτη - κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και να διακόπτονται τα υπό εξέλιξη έργα λόγω της μη καταβολής των οφειλομένων στους εργολάβους».
Ενόψει των παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ρωτά την Επιτροπή εάν προτίθεται να λάβει μέτρα, σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα: consultation.notismarias.gr