«Ελληνικό γιαούρτι» made in Τσεχία και με τη βούλα της Κομισιόν. Πλέον η Τσεχία, με την έγκριση της Κομισιόν, θα μπορεί να παράγει προϊόν με τον όρο «Ελληνικό γιαούρτι», αφού, όπως τονίζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, «ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής. Η ονομασία δεν προστατεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές δεν παραπλανώνται σχετικά με τον τόπο καταγωγής». Για αυτό, αφού χορήγησε τη σχετική άδεια η Κομισιόν, υποχρεώνει στους Τσέχους να «επιβάλουν επισήμανση καταγωγής στα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «Ελληνικό γιαούρτι», ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν παραπλανόνται οι καταναλωτές». Επίσης στην απάντησή της η Κομισιόν άνοιξε το δρόμο και για την παραγωγή γιαουρτιού από γάλα σκόνη.
Διαβάστε περισσότερα:
http://notismarias.gr/
Διαβάστε περισσότερα:
http://notismarias.gr/