27 Φεβ 2017

Ο αγώνας κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport συνεχίζεται

Αθήνα, 27/2/2017

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τα μνημόνια, εκτός από τις ανεπανόρθωτες ζημιές που έχουν επιφέρει στην Ελληνική οικονομία και στον Ελληνικό λαό, έχουν δρομολογήσει και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής. Με το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης και κατ’ εντολήν της Μέρκελ δρομολογήθηκε η παραχώρηση για 40 συν 10 χρόνια 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Πατρίδας μας στην κρατική γερμανική εταιρεία Fraport. Δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για ανακρατικοποίηση.

Έτσι στη Fraport παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Μέτοχοι της Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης με ποσοστό 31,35%, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης με ποσοστό 20,2%, η Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited.

Διαβάστε περισσότερα: