19 Οκτ 2016

Επίκαιρο όσο ποτέ το Δημόσιο Ταμείο για τα κόκκινα δάνεια

Αθήνα, 17/10/2016
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Όπως έγραφα στην Κυριακάτικη KontraNews την περασμένη εβδομάδα, ουδείς αμφισβητεί πλέον το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης, η οποία ταυτόχρονα χαίρει πλήρους στήριξης από την πλευρά των «ευρωπαίων εταίρων», καθώς εφαρμόζει όλες τις βασικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, ενώ προσπαθεί συνεχώς να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι ως κυβέρνηση δεν είναι δήθεν υπεύθυνη για τις αποφάσεις που η ίδια άλλωστε λαμβάνει. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πλειστηριασμοί που προχωρούν ακάθεκτοι, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη της δικής της διαπραγμάτευσης… στους δήμους!
Και όμως από τον Ιανουάριο του 2015 είχα επαναφέρει ως Ευρωβουλευτής την ανάγκη διευθέτησης συνολικά των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, ενόψει, τότε, μιας διαφαινόμενης αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Η μνημονιακή διολίσθηση ωστόσο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στους επόμενους μήνες, δεν επέτρεψε τη λύση του οξύτερου γόρδιου δεσμού, που κρατά για χρόνια δέσμιους τους Έλληνες δανειολήπτες, τους καταναλωτές, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και τους Έλληνες αγρότες που υποθήκευσαν τη γη τους στις Ελληνικές τράπεζες.
Διαβάστε περισσότερα: