21 Αυγ 2016

Το Προσφυγικό και η υποκρισία των Ευρωπαίων σε αριθμούς

Αθήνα, 15/08/2016.
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα, τα στοιχεία για την πορεία των μετεγκαταστάσεων και των επαναπροωθήσεων προσφύγων και παρανόμων μεταναστών από την χώρα μας δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν με συνημμένο Πίνακα μετεγκαταστάσεων, Έκθεση την οποία παρουσιάσαμε στην Ειδική Έκδοση του περιοδικού Επίκαιρα του Αυγούστου 2016 (σελ 54-57).
Ειδικότερα από την εν λόγω Έκθεση της Κομισιόν που είδε το φως της δημοσιότητας στις 28-07-2016 προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν κυριολεκτικά «κρεμάσει» Ελλάδα και Ιταλία μια και δεν εφαρμόζουν τις υποσχέσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 720 εμπειρογνώμονες που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΑSO) για τη στελέχωσή της έχουν παραχωρηθεί από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε μόνο 503 άτομα. Σε σχέση με τη στελέχωση της Frontex για την Κοινή Δράση Ποσειδών (2016) για τις 3.115 θέσεις που είχαν προβλεφθεί υπήρξαν μόνο 853 προσφορές στελεχών από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε και για την Επιχείρηση Triton για τις 1.819 προβλεπόμενες θέσεις υπήρξαν μόνο 243 προσφορές στελεχών.
Διαβάστε περισσότερα: